dentistul va privi la toti dintii si gingiile tale pentru evaluarea starii de sanatate. Stomatologul va verifica, de asemenea, ca partea de sus si dintii de jos sa lucreze împreuna. Aceasta se numeste muscatura. În cazul în care ar putea fi o problema cu muscatura ta, poti fi trimis la un ortodontist. Acesta este un doctor specializat in corectarea formei sau pozitiei dintilor prin intermediul ortodontiei.
Stomatologul va studia si radiografia (cautand carii sau alte probleme), si te va intreba daca ai întrebari cu privire la dantura tai. Medicul stomatolog poate indica, de asemenea, picaturi cu fluoruri sau comprimate sa iei în fiecare zi acasa.
Cadouri de la stomatolog!
Atunci când consultul tau este finalizat, de obicei medicul dentist va detine un cadou pentru tine! Darul este deseori o periuta de dinti sau ata dentara pentru a fi utilizate la domiciliu sau niste guma fara zahar.
Ce se întâmpla daca am carii?
Daca ai o carie, va impune probabil sa te întorci la clinica stomatologica pentru o alta vizita. In acel moment, medicul dentist va curata o sectiune din dintele deteriorat cu unelte speciale dentare. Apoi, zonele putrezite vor fi umplute cu materiale, care vor tine dintele puternic si sanatoas, cum ar fi umpluturi de culoarea dintelui sau argint.
De îndata ce te asezi în scaunul dentar, medicul dentist iti va da o doza micuta de anestezic, o doctorie care amorteste zona din jurul dintelui.
Gura poate fi amortita pentru putina vreme dupa ce parasesti cabinetul stomatologic, dar anestezicul isi va anula efectul lasandu-te cu un zâmbet frumos!
Cuvinte dentare
Unele cuvinte folosite la clinica stomatologica ar putea fi noi pentru tine.
Aici sunt câteva si ce reprezinta acestea:
• bacteriile - organisme mici care traiesc pe dinÅ£i Åi se gasesc în placa
• cavitate - partea putrede, sau putred, a unui dinte
• igienist dentar - o persoana cu pregatire speciala cu privire la modul corect de a mentine dintii si gingiile curate Åi sanatoase
• radiografiile dentare - poze ale dinÅ£ilor Åi gingiilor, care vor arata unui medic stomatolog daca exista carii
• folosirea atei dentare - presupune folosirea unei bucati de sfoara ceroasa numita ata dentara pentru a intra intre dinti si elimina particulele de mancare la care periuta de dinti nu poate ajunge
• tratament de fluor - un gel sau spuma aplicate pe dinti care ii face puternici Åi ajuta la prevenirea cariilor
• ortodont - un medic specializat în corectarea formei sau poziÅ£iei dintilor
• placa - un strat subÅ£ire, lipicioas care conÅ£ine bacterii ce cresc pe dinti
cabinet stomatologic, medic stomatolog
cabinet stomatologic, dentist
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu