duminică, 10 iunie 2012

Optimizarea incalzirii incaperilor

Cu totii suntem in cautarea celor mai profitabile si desigur cu randament ridicat variante si solutii incalzire pentru locuintele noastre, dar si pentru spatiile pe care le detinem pentru activitatile de mica productie sau pentru prestari de servicii catre clienti. Partea economica a acestui demers este extrem de importanta si in mod evident se reduce la costurile pe care trebuie sa le achitam in cele aproape sase luni in care este necesara incalzirea locatiilor despre care am amintit.

Cum astazi multe dintre locuintele nostre sunt inca tributare variantei de incalzire cu agent termic, furnizat in sistem centralizat, iar varianta incalzirii cu ajutorul centralelor termice de apartament este si ea pe zi ce trece tot mai costisitoare datorita costului ridicat al gazelor, atunci trebuie sa ne indreptam atentia catre solutia adoptata de multa vreme in multe dintre tarile europene si anume varianta de incalzire in pardoseala. Fara prea mult efort putem sa ne dam seama ca pardoseala este de regula rece, iar acest lucru in timpul iernii face ca intreaga incapere sa fie parca si mai racoroasa, chiar daca sistemul de radiatoare clasice este in permanenta functiune.

De cele mai multe ori, asa cum de altfel este stiut, frigul in case se ridica in incapere incepand de la pardoseala, aducand o senzatie extrem de neplacuta atunci cand stam pe canapea si privim la televizor sau lucram la calculator. Chiar si prin utilizarea unor acoperiri ale pardoselii cu parchet, senzatia neplacuta de rece va razbate, iar disconfortul va fi prezent oricat de mult am lasa pornite radiatoarele clasice, desigur cu costurile aferente. De aceeea o incalzire pardoseala este solutia care va elimina complet aceasta situatie neplacuta si cu siguranta si o parte din costurile cu energia termica consumata in varianta clasica fara a avea prea multe beneficii.

In fapt acest sistem va functiona practic ascuns in spatele placarilor pe care le doriti pentru pardoseala, parchet laminat, gresie, parchet masiv, sau orice alt tip de placare, conductele care vor incalzi pardoseala fiind mascate de catre aceste amenajari de care veti dispune asa cum doriti din punct de vedere estetic. Veti observa ca utilizarea acestei solutii incalzire este complet diferita de ceea ce stiati pana acum, prin faptul ca temperatura degajata va fi distribuita in cu totul alta maniera decat in solutia clasica de incalizire cu radiatoare. Daca radiatorul clasic trimitea caldura pe verticala, direct in partea superioara a camerei, incalzind in prima instanta aceasta zona, iar abia apoi prin circulatia aerului si restul camerei, prin incalzire in pardoseala, lucrurile se petrec exact in sens invers si logic in egala masura.

Astfel va fi incalzita pardoseala, la nivelul careia veti putea resimti o temperatura de circa 24 de garde Celsius, optima si potrivita pentru aceasta zona folosita si circulata in mod natural in orice incapere, in timp ce in zona mediana a camerei se vor putea masura circa 22 de grade Celsius si acestea fiind potrivite pentru un confort ambiental de calitate. Partea superioara a locatiei nu va fi nici ea neglijata, acolo putandu-se masura o temperatura de circa 20 de grade Celsius, mai mult decat potrivita pentru o zona pe care practic nu o folosim.

Este evident beneficiul termic pe care il veti primi prin utilizarea acestei solutii incalzire, pe langa faptul de ordin estetic pe care il veti primi prin eliminarea radiatorelor clasice din zona ferestrelor si a tevilor de conectare ale acestora, total inestetice.

Pentru a putea face o evaluare a partii economice in ceea ce priveste adoptarea solutiei de incalzire pardoseala, puteti face o mica incursiune cu ajutorul internetului cautand incalzire pardoseala preturi, sau puteti gasi si mai multe informatii despre variantele pe care le puteti adapta pentru posibilitatile dumneavoastra cautand incalzire prin pardoseala preturi si desigur o firma specializata si recunoscuta in mod pozitiv de catre beneficiarii acestei metode eficiente de incalzire a locuintelor sau altor spatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu